Civil forum

Önkiszolgáló étterem várja a vendégeket

Készült: 2019. november 13.

Aki élt az előző rendszerben annak több helyen is volt már lehetősége önkiszolgáló éttermekben étkezni. Az első kísérleti jellegű önkiszolgáló étterem már 1960-ban megnyitott a budapesti Marx Károly Közgazdasági Egyetemen. Öt évvel később már a Balatonon is öt önki működött. Kedvelt éttermek voltak. Megfizethető áron. A rendszerváltást követően sok megszűnt. Pedig a sok embert kiszolgáló, minőségi önkiszolgálókra ma is igény lenne. Ezt a hiányt pótolja Keszthelyen a napokban megnyílt Íz-Labor.

 

Az Íz-Labor megnyitóján Márton napi műsorral köszöntötték az Életfa Óvoda kis óvodásai az első vendégeket. Az új vendéglátóhelyjel egy igényes szép környezetet alakítottak ki arra a célra,hogy sok vendég kiszolgálására alkalmas önkiszolgáló étterme ismét legyen Keszthelynek és környékének. A tulajdonos Katona Bendegúz úgy gondolta,hogy bár az elmúlt években sok gyorsétterem lánc megtelepedett Magyarországon ,az igazi önkiszolgáló éttermek hangulatát a vendégek igényeivel egyeztetve,  mindenki szereti. Mindemellett az étterem rendezvény térként is nyitva áll a vendégek előtt.

"A fő ok az volt amiért bele mertünk vágni ebbe az üzletbe,hogy a Boratóriumban a kulturális rendezvényeink kinőtték az üzlet méreteit, kézenfekvő volt a lehetőség. Szomszédos üzlet,mely alapterülete több min t 474 nm. Ebből a vendégtér 300 nm,több mint 120 főt tudunk leültetni. Az önkiszolgáló pultunk hétfőtől vasárnapig várja vendégeit ill.hétfőtől péntekig A,B ill. C menüt is kínálunk."- adott tájékoztatást Katona Bendegúz tulajdonos.

A nyitónapon bemutatkozott a konyha mestere is, aki naponta nagy tapasztalattal a finom, ízes ételek elkészítését végzi az önkiszolgáló étteremben.

"Az a célunk,hogy mindenki megtalálja a maga ízlésének és állapotának megfelelőt,gondoltunk a laktóz és glutén érzékenyekre,a diétázókra,de szeretnénk jól lakatni azokat is akik szeretnek enni. Ez hozzátartozik a gasztronómiához. A menüben is és a többi kínálatunkba is-mivel önkiszolgáló jelleggel lehet majd választani- a vendég annyit szed amennyit ő maga akar, az ő igény szerint."- mondta Rózsa Sándor séf.

Miközben a pécsi hat tagú acapella együttes a Vívát Bacchus szórakoztatta a megjelenteket a nyitónap estéjén, liba finomságokat kóstolhattak a vendégek. Az étterem önkiszolgáló pultjánál Márton-napi hagyományos és különleges ételek kerültek a tányérokra. Az ünnepi menü is mutatta az étterem széles választékát amit a jövőben hétről-hétre a vendégek véleményét, ötletét figyelembe véve  állítanak össze.

 

Forrás: Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Nemzeti Együttműködési Alap
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
A Szakkör


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.hu



Created by Moksaphoto ©2024