Civil forum

Helyi termékek a zalaszentgróti workshopon

Készült: 2019. november 28.

„A helyi termékek és szolgálatások, mint a szociális gazdaságok kitörési pontjai a Zalaszentgróti járásban” címmel szerveztek workshop rendezvényt a Kelet-Zalai Foglalkoztatási Paktum projekt megvalósítói 2019. november 27-én a zalaszentgróti Kis-Korona Vendéglőben.
A rendezvény a TOP-5.1.2-15-ZA1-2016-00003 azonosító számú „Innovatív foglalkoztatási együttműködés a keszthelyi és zalaszentgróti járásokban” című projekt keretében valósult meg.
A programra főként a környékbeli vállalkozók, a térségi polgármesterek, a Foglalkoztatási Fórum tagjai és a projekt partnerei kaptak meghívást.
A workshopon Szánti-Pintér Ferencné Foglalkoztatási Osztályvezetőtől előadást hallhattak a jelenlévők az aktuális munkaerő-piaci helyzetről és képzésekről, majd Kovács Károly projektmenedzser adott tájékoztatót a zalai helyi termékek népszerűsítését és megismertetését célzó helyi termék kataszter kialakításának részleteiről és működéséről.
Azt követően OFA Nonprofit Kft. regionális irodavezetője, Királyné Kerék Anikó adott átfogó ismereteket, jogi háttérinformációkat a szociális szövetkezetek létesítésétől a megfelelő működtetésig. Majd a szociális szövetkezetek működésével kapcsolatos gyakorlati tapasztalataikat osztotta meg Senkó Balázs, Tilaj Község polgármestere, valamint Varga Zsuzsanna, Szentgyörgyvölgy Község polgármestere.
Az előadások után a jelenlévők egy bemutatót láthattak a kiállított helyi termékekből, amik közül néhányat meg is kóstolhattak és a jó gyakorlatok bemutatásával zárult a program.„Innovatív foglalkoztatási együttműködés a keszthelyi és zalaszentgróti járásokban”

TOP-5.1.2-15-ZA1-2016-00003


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.huCreated by Moksaphoto ©2023