A keszthelyi előadáson kiderült, ősszel immunrendszerünk megerősítése a legfontosabb feladatKészült: 2020. október 14. Hogyan erősítsük meg magunkat és immunrendszerünket természetesen? Ehhez adott hasznos információkat és jó tanácsokat Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta a minap a Természetgyógyász Klub legutóbbi előadásán, a Balaton Színházban.
Az őszi időszakban egészségünk védelme érdekében az immunrendszerünk megerősítése a legfontosabb. Ehhez a természet patikája is rengeteg kedvező hatású és gyógyító növényt kínál nekünk. – Azt szoktam mondani, hogy úgy kell elképzelni az immunrendszerünket, mint egy sokszeletes nagy tortát. Védelméhez, erősítéséhez a gyógynövények adják az egyik szeletet – mondta el elöljáróban Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász. – Az immunrendszer erősítésére ebben az időszakban nagyon fontos például a csipkebogyó fogyasztása. Ezt elsősorban áztatással ajánlom, hiszen így marad meg a legnagyobb C-vitamin-tartalom. Este tegyük szoba-hőmérsékletű vízbe a csipkebogyót, mely reggelre szépen kiázik. Szép színe lesz és nagyon magas C-vitamin-tartalma. Simán vagy egy kis mézzel ihatjuk. Nagyon jó immunerősítők a különböző homoktövis-készítmények vagy éppen a fokhagyma nagyobb mennyiségben, akár nyersen, akár főzve. A bodzabogyót viszont csak főzve, szörpként vagy lekvárként fogyaszthatjuk – sorolta Wágenhoferné Pohl Magdolna azokat a növényeket, melyek leginkább segíthetnek abban, hogy felkészüljünk az előttünk álló télre. Az időszak jellegzetes megbetegedéseiből való felépülésben is segíthetnek a gyógynövények. Ha megfáztunk, akkor a hársfavirágból vagy bodzavirágból készült forrázatot javasolja a szakember. Ezek a teák izzasztó hatásúak, ezért este érdemes inni belőlük, majd jól betakarózni. A kakukkfüvet fürdővízbe is áztathatjuk és teaként is fogyaszthatjuk. Ez is segít immunrendszerünk erősítésében és a köhögést is csillapítja, csakúgy, mint a lándzsás útifű.
Forrás: Keszey Ágnes, Zalai Hírlap |
CIVIL FÓRUM
Email: info@civilforum.hu