Civil forum

2020 kilométer 7 nap alatt

Készült: 2020. július 8.

2020 kilométert teker egy hét alatt Zsiga Csaba. Az Ironbike 2020 első teljesítője bejárja az egész országot, és amellett, hogy felhívja a figyelmet a turisztikai értékekre, jótékonysági célt szolgál. A teljesítményével szeretné felhívni a figyelmet a daganatos betegségben szenvedő gyerekekre.

 

A sportoló napi 300 kilométert teker, a kihívás során pedig adományokat gyűjt a daganatos betegségekkel küzdő gyermekeknek. Zsiga Csaba szívéhez akkor került igazán közel a daganatos gyermekek ügye, mikor őt is bőrdaganattal diagnosztizálták. Annak ellenére, hogy áprilisban és májusban is súlyos műtéten esett át, a sportoló nem hagyta abba a tekerést, varratokkal a tenyerében és a vállában 333 kilométert kerékpározott egy daganatos kislányért.

„Amikor már magamért nagyon sokat kerékpároztam, akkor adományt gyűjtöttünk egy daganatos kislánynak és a családjának. Ebből egy ilyen tradíció lett. Közben nekem is lett egy daganatos betegségem a sors fintoraként. Arra akarjuk igazából ráhívni a figyelmet, hogy ez nem minden esetben egy halálos betegség, ezzel lehet együtt élni. Fel kell dolgozni fejben és a sport pedig sokat segít ebben.” - mondta Zsiga Csaba.

A sportoló Hévízről, hazánk egyik leglátogatottabb településéről vágott neki a túrának, ahol Papp Gábor köszöntötte. A város polgármestere elmondta, nagy megtiszteltetés, hogy Hévíz lehet a rajt helyszíne.           

„Mi is szeretnénk a kerékpáros kultúrát népszerűsíteni. Ezt a sportot nem csak sportként, hanem azt gondolom, hogy hobbiként is Ezzel az akcióval, ezzel a tekeréssel tényleg egy olyan figyelmet tudunk irányítani vagy annyira tudunk ráfókuszálni ezzel a teljesítménnyel a kerékpározásra, és, hogy innen Hévízről indulunk el, hogy talán mindenki egy kicsit átgondolja az életét.” - emelte ki Hévíz polgármestere.

Az Ironbike 2020 célja a jótékonyság mellett, hogy bemutassa hazánk turisztikai látnivalóit. Zsiga Csaba útvonala Magyarország csodálatos helyein, nevezetességein, nagyobb városain vezet át, az egy hetes túra során érinti többek között Sopront, Győrt, Budapestet, Szegedet és Pécset is.

„Hosszas egyeztetés és tervezés után alakult ki ez az útvonal. Gyakorlatilag a 2020 kilométer, mivel most 2020-at írunk. Így jött, hogy próbáljunk meg egy ilyen távot összeállítani Magyarországon belül. Ezt csináltuk meg, gyakorlatilag 7 szakaszra bontottuk az országot. Naponta közel 280 és 300 kilométert fogunk tekerni, illetve van egy utolsó etap, ez a Zalakaros-Fonyód távolság. Csaba fonyódi lakos, ezért ott lesz a végső befutó.” - tájékoztatott Szabó Zoltán, az Ironbike 2020 főszervezője, a Magyar Turizmus Média ügyvezetője.

Zsiga Csabához lehet csatlakozni a tekerés során az ország bármely pontján. Az IronBike-ot pedig 2021 január elsejétől bárki teljesítheti, erre az esemény honlapján regisztrálhatnak az érdeklődők.      

 

Forrás: Regman Karola - Keszthelyi TV           

Nemzeti Együttműködési Alap
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
A Szakkör


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.hu



Created by Moksaphoto ©2024