Civil forum

Van miből meríteni

Készült: 2016. június 13.

Keszthely - 2 milliárd forint értékben, több mint 70 projektötlet érkezett be az Összefogás Keszthelyért Közösség pályázatához – hangzott el Pálinkás Róbert és Nagy Bálint csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Nemzetgazdasági Minisztérium felhívása alapján a kultúra, a közösségépítés és a helyi identitás fejlesztésére akár 800 millió forintra pályázhat Keszthely. Azt, hogy mire igényeljenek forrást, a város közösségeinek, civilszervezeteinek és vállalkozásainak bevonásával állítja össze a pályázó Összefogás Keszthelyért Közösség.A projekt öltelek beadási határidejét egyszer meghosszabbították, mely idő alatt számos javaslat érkezett – hangzott el a város alpolgármesterétől és a közösség elnökétől.

„Most a keddi határidő végeztével számba vettük a pályázatokat. Több mint kettő milliárd forint értékű projektötlet érkezett be és több mint hetven darab projektötlet érkezett be. Határidő tekintetében június 30. a határidő. Mi igyekezni fogunk úgy összekészíteni az anyagot, hogy már a jövő héten, tehát június közepén be tudjuk adni ezt a HKFS-nek nevezett fejlesztési stratégiát, hogy mielőbb megkezdődhessen az anyag elbírálása. Azt el tudom mondani még az anyaggal kapcsolatban, hogy tényleg olyan széles, alulról építkező számos ötlet érkezett be – kezdve a kisebb projektösszegű, kisebb közösségszervező rendezvényekig, fejlesztésekig, ötletekig, egészen a nagyobb, komolyabb sok tízmilliós, esetleges százmilliós beruházásokig is érkeztek javaslatok. Most ha azt nézzük, hogy a pályázati kiírás szerint maximum, tehát a legjobb esetben is 800 millió forint az elnyerhető pályázati összeg és több mint 2 milliárd forint érkezett be, akkor elmondhatjuk azért, hogy körülbelül két és félszeres pályázati javaslat érkezett be.” - nyilatkozta Nagy Bálint.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

forrás: tvkeszthely.hu

Nemzeti Együttműködési Alap
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
A Szakkör


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.huCreated by Moksaphoto ©2021