Civil forum

Szék értékei rendezvény

Készült: 2016. július 21.

             A hétvégén az erdélyi Szék településen sikeres helyi értékbemutató program megtartására került sor. A rendezvény a Földművelésügyi Minisztériumnak a nemzeti értékek összegyűjtésére és népszerűsítésére vonatkozó pályázati felhívására benyújtott és megnyert „Zalaszántó és testvértelepülése, Szék értékeinek gyűjtése” című projekt megvalósításának egyik állomása volt. A Civil a Civilekért Egyesület mint projektgazda vállalta a testvér-települések helyi építészeti, tárgyi, természeti értékeinek, hagyományainak, szellemi, kulturális örökségének összegyűjtését és több rendezvény megtartását.

         A vasárnapi programon először bemutatásra került a projekt, majd Zalaszántó értékeivel, múltjával ismerkedhettek meg a székiek egy fényképekkel színesített prezentációs előadás formájában, amit a széki népviselet és néptánc hagyományok részletes ismertetése követett. Az előadások után a népzenészek kíséretében hagyományos széki táncokat járó helyi néptáncosok mutatkoztak be a zalai vendégeiknek, végül pedig az este tánctanítással egybekötött táncházzal zárult.  


            A pályázat keretében megvalósuló következő rendezvényre augusztus 5-én kerül sor Zalaszántón, amire az erdélyi fiatalok is meghívást kaptak. A közös programok a pályázatban meghatározott célokon túl a két település kapcsolatainak további erősítését is szolgálják. 

   

Nemzeti Együttműködési Alap
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
A Szakkör


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.huCreated by Moksaphoto ©2023