Civil forum

Nagy Bálint: Öröm, megtiszteltetés és felelősség

Készült: 2022. április 5.
A Fidesz-KDNP várakozásait is felülmúlták a vasárnapi eredmények a keszthelyi központú Zala 2. számú választókerületben. A nagy részvétel volt jellemző a térségünkben. Nagy Bálint megválasztott képviselő célja, hogy a városokban és a falvakban is folytatódjanak a fejlesztések.


Öröm, megtiszteltetés és felelősség Nagy Bálint számára, hogy ő képviselheti a térséget a Parlamentben. Jelentős fölénnyel győzött a választáson a Fidesz-KDNP jelöltje. Még Manninger Jenő 4 évvel ezelőtti eredményét is felülmúlta.

„Kifejezetten örvendetes, hogy ilyen sokan vettek részt a választáson, nem csak az egész országban, de a Zala 2-es választókerületben is kiemelkedően sokan vettek részt. Azt láttuk, hogy az elmúlt évekhez, a korábbi ciklusokhoz mérten is jelentősen nagy volt a részvételi szám és azt látjuk, hogy a Fidesz-KDNP-re, illetve a rám leadott szavazatok is nagyon jelentősen magasak voltak. Meg kell mondjam, a várakozáson felüliek voltak, úgyhogy ez nagy öröm és felelősség” - nyilatkozta a megválasztott képviselő.

Nagy Bálint célja, hogy Magyarország stabil és békés hely legyen. Ezt követően kell foglalkozni a megkezdett fejlesztések folytatásával. Keszthelyen kiemelt fontosságú a nagy Balaton-parti beruházás. A politikus szeretné a város szerepét tovább erősíteni, nem csak a térségben, hanem országosan is. A COVID-járvány után nagy hangsúlyt kell fektetni a turizmus erősítésére. A választókerületben Hévíz és Zalakaros kiemelt helyszín ilyen szempontból. A falvakban is folytatni kell a fejlesztéseket, melyre kiváló lehetőséget kínál a Magyar falu program. A választókerület 100 településéből 98 jogosult ennek a forrásnak az igénylésére. A megyébe érkező pénzek felét a Zala 2-es választókerület települései nyerték el. Az előrejelzések szerint a korábbinál háromszor több forrást biztosíthat a Kormány a magyar vidék fejlesztésére.

Azt még nem lehet tudni, ki lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. A városvezetői és országgyűlési-képviselői poszt összeférhetetlen. A választás eredményének jogerőre emelkedése után harminc nap áll rendelkezésre, hogy ezt megszüntessék. Ez várhatóan május elején történik meg. Ezt követően Vozár Péterné alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket. A Helyi Választási Bizottság feladata, hogy időközi választást tűzzön ki, ahol eldőlhet, ki legyen a rendszerváltás utáni Keszthely hetedik polgármestere.
Forrás: Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV
Nemzeti Együttműködési Alap
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
A Szakkör


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.huCreated by Moksaphoto ©2023