Civil forum

Fánkot sütni tudni kell!

Készült: 2021. január 29.
A farsangi finomság sikere nem csak a tésztán múlik, sokat számít az is, hogy megfelelő módon süti-e meg.

Az edénynek lehetőleg magas legyen az oldala, hogy a forró zsiradék ne fröccsenjen ki – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin.
Legjobb a zománcozott vagy rozsdamentes acélból készült darab. Az elkészült fánkok kiszedéséhez célszerű csipeszt alkalmazni. Az édes tészták sütéséhez mindig használjon friss olajat.

Így lesz tökéletes

    Hőmérséklet:

Az olajat 170-180 fokra kell felhevíteni. Ellenőrzésként tegyen bele fakanalat: ha buborékok jönnek fel mellette, akkor a zsiradék elérte a megfelelő hőmérsékletet. Amennyiben nem elég forró az olaj, a tészta sok zsiradékot fog magába szívni.

    Adagolás:

Egyszerre csak kevés fánkot helyezzen az olajba. Ne rakja tele a lábost, mert a sok tészta lehűti az olajat, ráadásul a fánkok így sütés közben összedagadnak.

    Sütés:

A kiszaggatott tészta közepét egy kicsit nyomja be, és ezzel a felével lefelé tegye a lábasba. Az edény fedje le, és süsse a fánk alját aranyszínűre. Ezután fordítsa meg, és fedő nélkül süsse meg a másik oldalát. Végül konyhai papírtörlőre vagy rácsra téve csöpögtesse le.



Forrás: Zalai Hírlap
 
Nemzeti Együttműködési Alap
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
A Szakkör


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.hu



Created by Moksaphoto ©2024