Fánkot sütni tudni kell!Készült: 2021. január 29. A farsangi finomság sikere nem csak a tésztán múlik, sokat számít az is, hogy megfelelő módon süti-e meg.Az edénynek lehetőleg magas legyen az oldala, hogy a forró zsiradék ne fröccsenjen ki – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin. Legjobb a zománcozott vagy rozsdamentes acélból készült darab. Az elkészült fánkok kiszedéséhez célszerű csipeszt alkalmazni. Az édes tészták sütéséhez mindig használjon friss olajat. Így lesz tökéletes Hőmérséklet: Az olajat 170-180 fokra kell felhevíteni. Ellenőrzésként tegyen bele fakanalat: ha buborékok jönnek fel mellette, akkor a zsiradék elérte a megfelelő hőmérsékletet. Amennyiben nem elég forró az olaj, a tészta sok zsiradékot fog magába szívni. Adagolás: Egyszerre csak kevés fánkot helyezzen az olajba. Ne rakja tele a lábost, mert a sok tészta lehűti az olajat, ráadásul a fánkok így sütés közben összedagadnak. Sütés: A kiszaggatott tészta közepét egy kicsit nyomja be, és ezzel a felével lefelé tegye a lábasba. Az edény fedje le, és süsse a fánk alját aranyszínűre. Ezután fordítsa meg, és fedő nélkül süsse meg a másik oldalát. Végül konyhai papírtörlőre vagy rácsra téve csöpögtesse le. Forrás: Zalai Hírlap |
CIVIL FÓRUM
Email: info@civilforum.hu