Civil forum

2020 májusában már átadhatják a kutyás élményparkot

Készült: 2019. július 15.

2020 májusában nyílik várhatóan Keszthelyen a kutyás élménypark és strand. Erről tartottak pénteken sajtótájékoztatót Budapesten. Az eseményen szakértők nyilvánítottak véleményt a projektről, melynek a kutyások között pozitív a visszhangja. A keszthelyi déli strand továbbra is megőrzi szabad jellegét, hiszen a 300 forintos belépőjegy árát lefogyaszthatják majd a strandolók a piknikkertben.

 

Népszerű kutyasétáltató-hely Keszthelyen a Fenyves Allé. A gazdik szívesen hozzák el kedvenceiket erre a helyszínre minden nap. A felelős kutyatartók többsége úgy tartja, az ebek családtagok, így szükséges velük a közös élmény.

A keszthelyi kutyás élményparkról sajtótájékoztató keretében számoltak be Budapesten. Sziládi–Kovács Tibor a Kutyabarát.hu alapítója és a park projektvezetője hangsúlyozta, egyre nagyobb Magyarországon a kutyás közösség, akiknek igényük van az efféle létesítményekre.

„Mi úgy tervezzük, mivel ez egy közösségnek a tere, lenne egy közösségi tér, hogy különböző fejlesztéseket hajtunk végre. És éppen ezért is egy 300 forintos jelképes belépődíjat tervezünk, ami lefogyasztható lesz a piknikkertben. Tehát tulajdonképpen a szabadstrand jellegét ezzel meg tudja őrizni szerencsére, tehát tényleg bárkit várunk ott sok szeretettel. Hozzáteszem nem kutyásokat is.”

Az eseményen Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere ismertette a jelenlévőkkel, az országban egyedülálló lesz a park. Agility-pálya és folyamatos programok is várják a helyieket és a Keszthelyre látogató vendégeket is.

„Az az elképzelésünk és a tervünk, hogy Keszthelyen egy új közösségi teret fogunk ezen a területen létrehozni. Amellett pedig, hogy a Keszthely és térségi kutyás közösségnek egy új minőségi fejlesztést valósítunk meg, nagyon fontos turisztikai szempontból is. Azt láthattuk és hallhattuk most a szakértőktől is a sajtótájékoztatón, hogy Magyarországon is egy nagyon jelentős kutyás közösség van. 3 millió, ahogy elhangzott, 3 millió felelős kutyatartó van Magyarországon. Keszthelyen is ez a szám kb. a háztartások 40%-át érintik közvetlenül, mint kutyatartók.”

Az esemény moderátora Barabás Évi, a Kutyabarát Balaton nagykövete hangsúlyozta, sok kutyás jelenleg most csupán vágyakozik arra, hogy kedvencét is beengedje a hűsítő vízbe. Az új keszthelyi projektet kedvezően fogadja a legtöbb ebtulajdonos.

„Egyre több kutyás él Magyarországon, olyan kutyás, aki szeretne a kutyával együtt nyaralni, a szabadidejét eltölteni, hiszen ez az életmódja. Azért lett kutyás. És én gyerekorom óta erre vágytam, úgyhogy én szerintem ez fantasztikus dolog, hogy Keszthelyen egy ilyen kutyás park, strand születik, ami így egyedülálló Magyarországon.”

A sajtótájékoztatón elhangzott, a hírekkel ellentétben a kutyák nem tudnak belepiszkítani a vízbe, valamint a strandra csak a jól szocializált ebek mehetnek be. Az élményparkról a látványtervek is hamarosan elkészülnek, melyek a Kutyabarát.hu oldalon lesznek elérhetők.

 

Forrás: Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

Nemzeti Együttműködési Alap
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
A Szakkör


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.hu



Created by Moksaphoto ©2024