Civil forum

1000 darab szájmaszkot készítenek az Asbóth iskolában

Készült: 2020. március 31.

1000 db mosható maszk készítését vállalták az Asbóth Sándor Szakgimnázium oktatói és diákjai. A projekthez önként csatlakozó tanulók minden nap 100 db-ot vállaltak, melyeket az iskola tanműhelyében készítenek el. Az első 200 maszkot Nagy Bálint polgármester és Horváth Tamás ifjúságpolitikáért felelős képviselő hozta el az intézményből.

 

Zajlik a munka az iskola kollégiumában található tanműhelyében. A szakoktatók és a diákok folyamatosan készítik a mosható maszkokat. Az intézmény a fenntartó Zalaegerszegi Szakképzési Centrumtól mintegy félmillió forint értékben kapott anyagot, melyből körülbelül 1000 db maszkot tudnak elkészíteni. A fiatalok önként jelentkeztek a feladatra. Az iskola vezetése pedig ez időre felmentette őket az online tanulás alól. Őket egy másik időpontban fogják oktatni a pedagógusok.

„A munkatársaim ajánlották fel azt a lehetőséget, hogy ők szívesen használnák az intézménynek a tanműhelyét és a diákokkal beszélve és a diákok szüleivel beszélve szintén pozitív visszajelzéseket kaptunk. 4-5 diák és 4-5 munkatárs folyamatosan bent van és dolgozik, illetve körülbelül még ugyanennyien dolgoznak otthonról. Voltak olyanok, akik szívesen bejöttek volna, de távolabb laknak és 2-3 buszos átszállással tudtak volna jönni. Ezelet természetesen nem kértük, viszont gépjárművel kiszállítjuk az anyagot és vannak, akik otthon varrnak.” - mondta el Csótár András igazgató.

Az iskolában tegnap délelőtt látogatást tett Nagy Bálint polgármester és Horváth Tamás ifjúságpolitikáért felelős képviselő, akik szendvicset és üdítőket hoztak a szorgoskodók számára. A város elöljárója köszönetét fejezte ki a segítségért, majd átvette az első 200 darab elkészült szájmaszkot. Mint ismertette, ezeket a védőeszközöket elsősorban azok az önkéntesek kapják, akik az időseknek segítenek.

„Mivel az önkormányzati és nem önkormányzati fenntartású intézményekhez eljutott már az intézmények vezetői által meghatározott kellőszámú maszk, most elsődlegesen azok a civil segítők, önkéntesek fogják megkapni ezeket a maszkokat, akik saját szabadidejükben önkéntesen segítenek például bevásárlásban mondjuk idősebb embereknek vagy esetleg csekkek befizetésében, gyógyszertárban gyógyszerek kiváltásában, postára menetelben. És hogyha ők is megkapták a maszkot, akkor utána pedig igény szerint a keszthelyi Ifjúsági Kerekasztal vállalta azt, hogy segít a keszthelyi lakosoknak igény szerint ezeket a maszkokat eljuttatni.”

Az Asbóth Szakgimnázium vezetése tájékoztatott, várhatóan újabb nyersanyagot fognak a meglévő mellé beszerezni, így még több maszkkal tudnak segíteni. A védőeszközök igényléséhez az Ifjúsági Kerekasztalt a 06-20-26-26-796-os telefonszámon lehet elérni.

 

Forrás: Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

Nemzeti Együttműködési Alap
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
A Szakkör


CIVIL FÓRUM

Email: info@civilforum.hu



Created by Moksaphoto ©2024